Zeekant & Begemann winnen F18 Klasse Evenement Ouddorp

Zeekant-Begemann winnen F18 KE Catpoint 2016 (Ouddorp)Op 28 & 29 mei was het weer tijd voor een formule 18 Klasse Evenement. In Ouddorp waren 20 F18’s te gast bij catamaran vereniging Catpoint. Een verslag van Wik Becker.

Na een wat onstuimige NSR waren we best een beetje toe aan wat rustiger binnenwater en de Grevelingen stelde ons niet teleur. Zowel zaterdag als zondag hadden we ideale omstandigheden met wind rond de 10-15 knopen. De eerste pot waren wij zelf lekker weg bij de pin en zaten daarmee direct aan de goed kant van het veld. 1 bij de boventon en je eigen wedstrijd kunnen varen voelt best lekker! Helaas kwamen Elke en Jeroen langzaam opzetten en pakten ze ons net.

Na het varen van nog drie potjes op de zaterdag kwamen de bekende namen weer boven drijven: Oscar en Karel, Jordan en Frank, de van Dammetjes en met een 1,2,2, en 3 Elke en Jeroen boven aan het klassement. Incidenten waren er ook. Zo deden de Klaver mannen een ‘Klavertje’ wat resulteerde in een gebroken spiboom en kregen wijzelf het voor elkaar de spi volledig om de spriet te wikkelen, waarna omslaan en er naar toe zwemmen de enige oplossing bleek. Op de kant een heerlijke maaltijd en gratis drank! Wat een club!

Zondag
Op zondag eenzelfde soort weerbeeld, waarbij de voorspelde stevige wind aan het einde van de dag niet door kwam. Elke en Jeroen hadden pech, scheurtje in de spi, waardoor ze een nieuwe moesten halen en de eerste twee wedstrijden geen uitslag konden varen. Met twee aftrekken (bij 8 potjes) stonden ze op scherp. Bij de laatste race lag de startlijn wat scheef en zoals we weten zorgt dat in ons veld direct voor general recalls. Met een zwarte vlag gingen we uiteindelijk weg en dat koste Elke en Jeroen de kop. Oscar en Karel zeilden foutloos, scoorden 4 eentjes en wonnen het evenement met Jordan en Frank op een verdiende tweede plek. De van Dammetjes zeilden knap consequent in de top zes en werden derde. Ad en Maarten hadden op zondag de snelheid er goed in en werden vierde. Wijzelf pakten de vijfde plek en waren daarmee zeer tevreden.

De gastvrijheid op de club was ongekend, de wedstrijdorganisatie top en inbegrepen bij het inschrijfgeld waren twee maaltijden en gratis bier! Nico, Astrid en alle vrijwilligers van Catpoint, heel erg bedankt! Op naar de St. Rik’s Catacup.

Overall top 10:

  1. Oscar Zeekant/Karel Begemann – 7 punten
  2. Jorden Veenman/Frank de Waard – 13 punten
  3. Hans van Dam/Marius van Dam – 22 punten
  4. Ad Noordzij/Maarten Noordzij – 25 punten
  5. Wik Becker/Lucas Schroder – 30 punten
  6. Elke Delnooz/Jeroen van Leeuwen – 35 punten
  7. Pieter Oskam/Mark Gering – 41 punten
  8. Tjiddo Veenstra/Celine van Dooren – 49 punten
  9. David van Nispen/Emma van Wely – 51 punten
  10. Rik Duinmeijer/Corstiaan Alessie – 52 punten

Meer foto’s op de Facebookpagina van Catpoint. Volledige uitslagen zijn hier te bekijken.

Photo credit: philipp@aixpic.de

 

Reacties zijn gesloten.