• Sponsoren

    Sponsoren

    Sponsoren

F18 Wedstrijdvaren

Meevaren in de Formule 18 klasse

Je hebt de smaak te pakken en je wilt meedoen aan een F18 regatta, en wellicht wil je dit jaar de hele wedstrijdenreeks varen  – zie onze F18 zeilkalender!

Dan heb je het volgende nodig om mee te kunnen varen: 

Vanuit het Watersportverbond:

  • De verantwoordelijke persoon aan boord is lid van een bij het Watersportverbond aangesloten vereniging.
  • Beide bemanningsleden hebben een wedstrijdlicentie. Deze is te koop via de webshop van het Watersportverbond. Je kunt eventueel ook een evenement-/opstaplicentie kopen als je maar aan een enkel evenement meedoet.

Vanuit de F18 klassenvereniging:

  • Beide bemanningsleden zijn lid van de Nederlandse F18 klassenvereniging (Vereniging Formule 18 Klasse Organisatie). Meer informatie hierover vind je op de Lidmaatschap pagina (*-1).
  • Voor jouw F18 catamaran is een meetcertificaat afgegeven (*-2). Meer informatie over het verkrijgen van een meetcertificaat vind je op deze pagina.

Ook buitenlandse teams zijn van harte welkom bij onze regatta’s. De enige voorwaarde die wij aan hun deelname stellen is dat zij alle formaliteiten in hun eigen land geregeld hebben, inclusief het meetcertificaat voor hun F18.

(*-1) Voor deelname van een F18 regatta kan de F18 klassenvereniging dispensatie geven verlenen aan leden van de organiserende watersportvereniging (host).

(*-2) Misschien heb je een tweedehandse F18 gekocht en mis je een meetcertificaat? Dat hoeft niet per sé een probleem te zijn omdat we vaak aan de meetstickers op de boot en zeilen kunnen zien dat deze al een keer gemeten zijn – we kunnen dan ter plekke kijken of de boot in orde is.  

Reacties zijn gesloten.