F18 Wedstrijdvaren

Meevaren in de Formule 18 Klasse

We zien graag zo veel mogelijk teams meedoen aan de vele regatta’s die in samenwerking met de Nederlandse F18 Klasse worden georganiseerd.  Iedereen wil in eerlijke regatta’s varen die goed worden ondersteund. Daarom is het belangrijk dat alle deelnemers hun metingen en documentatie vooraf in orde hebben.

Start op tijd met voorbereiden en laat het niet op het laatste moment neerkomen; de doorlooptijd van het regelen van alles kan zo enkele weken in beslag nemen!

Als Nederlands team – een team dat vaart op een F18 catamaran waarvan de eigenaar woonachtig of gevestigd is in Nederland – moet je het volgende vooraf regelen om deel te kunnen nemen aan de regatta’s / (zeil)evenementen die zijn opgenomen in de officiële Nederlandse Formule 18 wedstrijdserie Wedstrijdserie (de “Evenementen”):

– Tenminste één bemanningslid (de verantwoordelijke persoon aan boord) moet een wedstrijdlicentie hebben die is uitgegeven door het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond.

Om een wedstrijdlicentie te kunnen aanvragen moet je lid zijn van het Watersportverbond via een bij het Verbond aangesloten watersportvereniging.  Meer informatie over aangesloten verenigingen vind je via deze webpagina van het Watersportverbond.

Let op: Het Watersportverbond meldt ook de mogelijkheid van een persoonlijk lidmaatschap (dus niet via een aangesloten vereniging). Echter, deze lidmaatschapsvorm volstaat niet als je een wedstrijdlicentie wilt aanvragen.

– Het andere bemanningslid moet (tenminste) een bemanningslicentie hebben. Dit is niet nodig als dit bemanningslid zelf ook al een wedstrijdlicentie heeft.  Voor het verkrijgen van een bemanningslicentie is het niet noodzakelijk om lid te zijn van het Watersportverbond, maar de prijs voor van de licentie is dan wel hoger.

Meer informatie over het verkrijgen van wedstrijdlicenties en bemanningslicenties vind je hier.

– Voor de F18 catamaran waarmee je aan de Evenementen deelneemt moet je een door het Watersportverbond uitgegeven meetbrief (ook – door het Verbond – certificaat genoemd, en in de Class Rules ‘certificate’ genoemd) hebben. Deze meetbrief wordt uitgegeven op basis van een door een gecertificeerde F18 meter uitgegeven F18 meetrapport (measurement form of & measurement certificate). Meer informatie over het verkrijgen van een meetbrief en F18 meetrapport vind je op de Meetbrief & Meetrapport pagina.

– Beide bemanningsleden moeten lid zijn van de Vereniging Formule 18 Klasse Organisatie (“Nederlandse F18 Klasse”). Meer informatie hierover vind je op de Lidmaatschap pagina (*)

Doe mee!!! Bekijk de F18 Zeilkalender en maak je agenda alvast vrij.

Samengevat moet je dus het volgende meebrengen naar een Evenement:
– Wedstrijdlicentie(s) en/of bemanningslicentie;
– meetbrief en F18 meetrapport (*);
– beide bemanningsleden moeten lid zijn van de Formule Nederlandse F18 Klasse (*).             Eventueel kun je ter plekke lid worden.

Ook buitenlandse teams zijn van harte welkom op onze Evenementen. De enige voorwaarden die wij aan hun deelname stellen is dat zij in hun eigen land volwaardig gerechtigd zijn om aan F18 wedstrijden deel te nemen.  Zij moeten de bovengenoemde documenten – voor zover in hun eigen land in gebruik – bij aanvang van het Evenement kunnen tonen.

(*) De Formule Nederlandse F18 Klasse heeft de mogelijkheid om dispensatie te verlenen voor maximaal één Evenement per jaar. We zien je echter graag lid te worden en daarmee de Formule Nederlandse F18 Klasse ondersteunen!  De Formule Nederlandse F18 Klasse is niet gemachtigd om dispensatie te verlenen voor de licenties van het Watersportverbond, noch is zij gemachtigd om dispensatie te verlenen voor buitenlandse evenementen.

Reacties zijn gesloten.