Wedstrijdverslag NSR 2016 (Scheveningen)

North Sea Regatta 2015-4419
Menig zeiler zag de weken voorafgaand aan de NSR bijna iedere dag het mooiste zeilweer voorbijkomen: warm, zon en wind! Maar naarmate het NSR weekend komt dichterbij worden de voorspellingen met de dag slechter. Op vrijdag waait de stront al van de dijk en rond een uur of zes ’s avonds is de temperatuur in rap tempo aan het dalen…. alsof het alweer herfst is… en precies als wij weer mogen zeilen. Door Jorden Veenman.

Maar liefst 23 boten staan klaar voor de helling in Scheveningen voor hun start van de North Sea Regatta 2016, op naar 3 dagen racen! Maar de rood witte wimpel staat strak en tegen 14:00 is het definitief: er worden vandaag geen wedstrijden gevaren door de harde wind in combinatie met de hoge golven. Een zeer verantwoordelijk en juiste keuze van de RC, het is simpelweg niet te doen buiten op zee.

Zondag staan we met z’n allen weer voor de helling, maar met de miezer regen en de kou is het er niet echt beter op geworden. Die bekende wimpel staat weer strak het lijkt wel onze nieuwe klasse vlag. Maar om 14:00 komt dan toch het verlossende signaal: de vlag gaat naar beneden! De wind is wat afgenomen en de zee iets minder ruig. Nou ja minder ruig….

Om 3 uur is de eerste start. De zee is hoog en er staat een pittig windje. Na twee wedstrijden gaan Oscar & Karel aan de leiding met Gunnar & Lisa (aka super woman!) in hun kielzog. Daarna volgen er 3 teams met een gelijk aantal punten. Het was een ruige dag en er zijn veel verhalen waar nog lang over nagepraat wordt in de haven. Helaas zijn er ook een paar bemanningen gesneuveld, (helaas ook de evenement fotograaf, naar verluid gaat alles weer goed met hem alleen kon hij geen foto’s meer maken vandaar dat er geen actie foto’s van de F18 zijn) Maxime gaat bij Arjan aan boord zodat er maandag niet 2 boten aan de kant staan. Super om dit te zien!

Maandag gaan we gelijk het water op! Een mooi windje met maximaal 15 knoopjes en zelfs nog een zonnetje. Komt het toch allemaal nog goed! Er worden nog 3 wedstrijden gevaren met lastige stroming waardoor er veel herstarts waren. Sommige teams wisten aardig wat letters te verzamelen: DNS/BFD/OCS/etc. Dit zorgde er wel voor dat de uitslag spannend werd.Met 23 boten, waaronder 5 mixed teams en een dames team, was het een mooie NSR. Gunnar & Lisa eindigden als eerste, Oscar & Karel werden tweede. Jorden & Frank eindigden op de derde trede van het podium.

De volledige uitslag is hier te downloaden.

Reacties zijn gesloten.