Internationale ontwikkelingen binnen de Formule 18 klasse

F18 Worlds 2015 - 12-07-2015 (Kiel - Germany)-8541We kunnen veel positief nieuws terugkoppelen van de World Council meeting die afgelopen juli in Kiel werd gehouden.  Wat vooral opviel was dat onder de aanwezige leden/landen er een zeer goede en constructieve sfeer was. Er zijn een aantal zaken tijdens deze meeting uit- en afgesproken.

  1. Een bevestiging dat Formule 18 een beperkte ontwikkelingsklasse is en blijft. De klasse zal er nauw op blijven toezien dat het relevant blijft wat betreft performance, en zal er tegelijk voor te waken dat al het kapitaal dat is geïnvesteerd in de grote bestaande vloot van Formule 18’s zo goed mogelijk beschermd blijft worden. De term “performance” moet hierbij breed geïnterpreteerd worden: het gaat hierbij niet alleen om pure snelheid, maar ook om het kunnen racen/varen in een grote range van weersomstandigheden en zeer toegankelijkheid blijft (betaalbaar en geschikt voor een brede range van competitieve bemanningsgewicht). Idere ontwikkeling en/of verandering van class rules zal hiertegen worden afgewogen. Belangrijk hierbij is verder de geschiktheid voor het zowel het zeilen “around the cans” als de bekende “raids”.
  2. Er is een commissie ingesteld die nader naar de class rules gaat kijken en met voorstellen gaat komen voor tekstwijzigingen die gericht zijn op verduidelijking.
  3. Een tweede commissie richt zich op de promotie van de internationale F18 klasse gebaseerd op de idee dat de klasse zich wereldwijd moet richten op “marketing” om zo de klasse onder een zo groot mogelijk doelpubliek onder de aandacht te brengen. Veel aandacht wordt hierbij besteed aan de internationale website en media coverage van de diverse (internationale) Formule 18 events. De afgelopen jaren is de Formule 18 klasse zeer zichtbaar geweest en dat is niet onopgemerkt gebleven. Maar, dergelijke constante exposure is ook een aanzienlijke financiële investering door de klasse, daarom is het ook erg belangrijk dat we op zoek blijven naar (een hoofd)sponsor voor de klasse. Dit is een grote uitdaging en mocht je hiervoor tips of suggesties hebben, bijvoorbeeld binnen je eigen netwerk, schroom dan niet om één van onze bestuursleden te benaderen!

Reacties zijn gesloten.