• Sponsoren

    Sponsoren

    Sponsoren

Wedstrijdverslag Ronde van Medemblik 2024

Het tweede evenement van het F18 zeilkalender was weer een succes! Er verschenen verschillende typen boten aan de startlijn, zoals Tornado’s, F16, F20’s en uiteraard ook de F18’s. Met alleen maar bullets waren Marius & Hans (NED 77) dit evenement niet te stoppen en was daardoor zonder twijfel de verdiende winnaar! Ook Wik & Rob (NED 222) waren zeer sterk en constant en hebben daarmee de 2e plek opgeëist. Met 5 punten verschil was het erg spannend voor 4 teams die voor de 3e plek streden, welke uiteindelijk naar Arjan & Emma (NED 2020) is gepakt. Gefeliciteerd podiumwinnaars en dank aan WSV Bestevaer voor de top organisatie!

“Afgelopen weekend werd bij WSV Bestevaer de jaarlijkse Ronde van Medemblik gevaren. Met nog precies twee weken voor de grote Ronde om Texel te gaan was dit een goede oefening in lange afstand zeilen! ’s Avonds na een zon overgoten zeildag aten alle zeilers en organisatoren van de barbecue mee met de barbecue tijdens de captains diner. Omdat er zaterdag slechts één van de twee geplande long- distances werd gevaren, besloot de wedstrijd organisatie om op zonder er nog eentje bij te varen. Waarna er nog een korte  gevaren werd om een prachtig weekend op het IJsselmeer af te sluiten. Zie jullie allemaal over twee weken op Texel! “

Valentijn (NED 315)

“Het was een super weekend in Medemblik met afwisselende banen in mooie omstandigheden! We voeren twee lange races om het “vogeleiland”, leuke banen met alle soorten rakken: opkruisen, lange stukken halve wind voort racen en ruime wind met spinnaker. Voordat zondagmiddag de onweersbuien overkwamen, konden we naast de tweede langeafstandsrace ook nog een korte race varen. Veel dank aan WSV Bestevaer voor de perfecte organisatie!”

Hans & Marius (NED 77)

“Met een toeloop naar het weekend zou het qua windsterkte niet spectaculair worden. Voor zaterdag was dat ook zo, maar dat mocht de long-distance niet minder mooi maken. Tegen de verwachting in was het op zondag super mooi! Met zo’n 11 tot 14 kn en een lekker zonnetje hebben we een prachtig zeildag mogen beleven. Meest spannende was het lange halfwindse rak!!! We kijken terug op een mooi evenement met een super geregeld organisatie. Sportieve groet!”

Emma & Arjan (NED 2020)

Uitslagen:

Reacties zijn gesloten.