Splitsen voor beginners en gevorderden

splitstechnieken workshop
Op zondag 17 januari zal er van 14:30 tot 16:30 een waanzinnige cursus spitsen worden gegeven. Jan-Willem Polman (van de Lijnenspecialist) leidt deze workshop “Moderne splitstechnieken en materiaalkeuze”. Eerst zal hij een overzicht geven van de diverse kunststoffen en constructies die gebruikt worden voor de productie van touwwerk. Ook legt hij uit welke lijnen het beste kunnen worden gebruikt voor verschillende toepassingen. Al snel ga je daarna zelf aan de slag met splitspennen en diverse soorten lijnen.
Twee tot drie van de volgende splitsen zullen worden geoefend, afhankelijk van de deelnemers:
• Splits voor polyester dubbel gevlochten lijnen
• Splits voor dubbel gevlochten lijn met een Dyneema kern (kern in kern splits)
• Maken van Dyneema softshackles
• Splitsen van enkelvoudig gevlochten Dyneema lijnen
• Verjongen van een dubbel gevlochten lijn met een Dyneema kern

Het doel is dat je na deze workshop beter begrijpt welk materiaal te kiezen voor je lijnen aan boord, én zelf de geoefende touwsplitsen kunt toepassen. Oefenmateriaal en splitsgereedschap wordt tijdens de workshop ter beschikking gesteld.

Om de workshop door te kunnen laten gaan hebben we 20 deelnemers nodig. Tijdig opgeven wordt dan ook op prijs gesteld. Zie meer info op het aangemaakte Facebook event.

Kosten: Slechts 15 euro p.p (gepast betalen tijdens workshop. Mail voor deelname naar wedstrijdcommissaris@wvzandvoort.nl)

Reacties zijn gesloten.