Belgen bezetten virtueel podium na dag 1 tijdens Delta Lloyd ONK 2016

(c) Jasper van StaverenMaar liefst 26 Formule 18 catamarans gingen zaterdag 24 september voortvarend van start tijdens het Open Nederlands Kampioenschap Delta Lloyd 2016. Rond 13:30 klonk daadwerkelijk het eerste startsein en kon de strijd beginnen. De Nederlandse zeilers mochten vol aan de bak om de titel weer op hun naam te schrijven. Vorig jaar won Belg Patrick Demesmaeker namelijk het Nederlands kampioenschap. De Belgen doen er echter alles aan om hun titel te prolongeren en verschenen dit jaar met drie teams op het evenement.

Maar liefst vier races werden op zaterdag 17 september gezeild voor het regatta center in Medemblik. Een lange dag voor de zeilers waar het stuivertje wisselen was in het klassement. De vele windshifts zorgde voor grote verschuivingen na iedere race in het klassement, maar de strijd is nog lang niet gestreden. Op de finale dag staan opnieuw vier races op het programma en lijken de condities gunstig.

Belgen bezetten virtueel podium
De drie Belgische teams deden goede zaken. Na de eerste dag leiden de ‘geboeders Proot’, op gepaste afstand gevolgd door Philip Hendrickx/Filip Olys en Patrick Demesmaeker/Gilles Tas. Het verschil met de nummers 4 en 5 is nog relatief klein en zal, na aftrek, nog voor verschuivingen kunnen zorgen. Aan de Nederlandse teams de schone taak de wedstrijden naar zich toe te gaan trekken om de bokaal dit jaar op Hollandse bodem te houden.

Top 5 na dag 1

  1. Proot/Proot (BEL27) – 11 punten
  2. Hendrickx/Olys (BEL111) – 19 punten
  3. Demesmaeker/Tas (BEL1) – 20 punten
  4. Van Dam/Van Dam (NED77) – 23 punten
  5. Zeekant/Begemann (NED2) – 25 punten

Om 13:00 staan de races gepland op de Yellow course. De uitslagen zijn hier te vinden.

Reacties zijn gesloten.