• Sponsoren

  Sponsoren

  Sponsoren

Start F18 seizoen – 18 en 19 april op Muiderzand met veel vernieuwingen/ledenvergadering

Klassenevenement april 2014 Muiderzand-6703Na twee prachtige zondagen waarin we de spinnenwebben uit onze bootjes hebben kunnen zeilen, gaat komend weekeinde het F18 seizoen echt goed van start.

Op van 18 en 19 april varen we namelijk het eerste F18 zeilevenement dat meetelt voor de vernieuwde F18 Wedstrijdserie 2015. We zijn dan weer te gast bij ZV De Roerkoning op Marina Muiderzand. Zie ook de F18 Wedstrijdkalender op www.f18.nl.

We verwachten een ouderwets hoge opkomst met een paar bekende gezichten die na kortere of langere tijd weer terug zijn in de F18 – zoals bijvoorbeeld Oscar Zeekant en Karel Begemann, en ook Maarten van Klaveren met Mariëlle Zonneveld.

Ook gaat het gerucht dat dit jaar een groep Duitse F18 zeilers erbij zal zijn……..

Let op: deelnemers die geen ligplaatshouders op Muiderzand zijn betalen de combinatie van passanten-liggeld en het evenement zelf bij aankomst vooraf bij het havenkantoor van de Marina. Zie ook http://roerkoning.nl/2015/kalender15.html

We voeren dit jaar een paar vernieuwingen door om onze zeilevenementen niet alleen nog leuker, maar ook het voor alle deelnemers makkelijker te maken. Een paar voorbeelden:

 • Nieuwe, aspirant F18 zeilers zijn van harte welkom! We maken het je makkelijk om een keer mee te doen en de sfeer te proeven!
  Ben je of ken je iemand die (nog) geen lid van de F18 is – maar wel nieuwsgierig hoe het is om mee te doen en deel uit te maken van de F18 Klasse? Je kan nu één F18 evenement meedoen op basis van een ‘try out’ regeling. Dat betekent dat het enige wat je nodig hebt – naast een F18 catamaran – is een wedstrijdlicentie en een bemanningslicentie van het Watersportverbond. Je kan die ter plekke bij de wedstrijdorganisatie regelen op basis van een zogenaamde evenement-licentie (totale kosten voor een zeilteam zijn 4 euro).
 • Snelle publicatie van de uitslagen en ook veel snellere updates van de ranking in de F18 Wedstrijdserie op basis van een sterk vereenvoudigd ranking-systeem.
 • Leuke verslagen van de evenementen verzorgd door een enthousiast groep F18 zeilers.
 • Alles direct te zien via onze vernieuwde website f18.nl en op FB
 • Eénmalige registratie van al de nodige wedstrijddocumenten tijdens je eerste wedstrijdweekeinde van het seizoen. Zo hoef je niet meer voor elk evenement alle papieren en bewijzen mee te nemen. Is jouw meetrapport niet op tijd klaar, bijvoorbeeld omdat je net een nieuw zeil of zelfs een nieuwe boot hebt, dan geen nood: we geven je voor één evenement dispensatie.
 • Ja – we gaan dit jaar de bemanningen weer consequent wegen. Dit op veler verzoek – naast een perfecte sfeer zijn we tenslotte bezig met een echte sport. Maar strippen tot op het ondergoed hoeft niet (meer)….
 • En ja – er zullen door het jaar ook regelmatig controles plaatsvinden van materiaal en bemanning. Waar en wanneer zeggen we niet. We bieden hiermee de door de zeilers gevraagde duidelijke kaders en naleving die een eerlijke competitie nodig heeft.

Tenslotte – een interessante ledenvergadering op zaterdagmiddag

Op de zaterdagmiddag van dit eerste F18 evenement houden we na de wedstrijden een kort maar krachtige ledenvergadering. Tijdens deze meeting zullen we het vooral hebben over onze nieuwe plannen voor de F18 Klasse in Nederland.

Ook zullen zowel Olivier Bovyn en Don Findlay van de International F18 Council overkomen vanuit Frankrijk en Engeland – een ideale gelegenheid om met hen in gesprek gegaan over de toekomst van de F18 Klasse.

Bovendien verwachten we dat Jens Uwe Tonne, voorzitter van de Duitse F18 Klasse en host van de 2015 Worlds, erbij zal zijn. Jens Uwe kan nog het één en ander kan toelichten over de Worlds in Kiel en ideeën bespreken hoe we tot meer internationale uitwisseling kunnen komen.

Reacties zijn gesloten.