Wedstrijdkalender 2021 (update 16 mei 2021)

 
UPDATE mei 2021:
Helaas zijn de wedstrijden in april/mei 2021 en de Ronde van Texel 2021 afgelast. Het ONK (Open Dutch Championships) wordt verplaatst van Medemblik naar Hoorn. Er wordt alles aan gedaan om deze wedstrijden door te laten gaan!
 
F18 wedstrijdkalender 2021 (update 16 mei 2021)
 
Voorjaarswedstrijden 4, 11 april Muiderzand AFGELAST
*Klasse-evenement 18, 25 april Muiderzand AFGELAST
*Open Nacra Championship 8, 9 mei Hellevoetsluis AFGELAST
*North Sea Regatta 22, 23, 24 Mei Scheveningen AFGELAST
*Open Dutch Championships 11-13 juni Medemblik HOORN
Ronde van Texel 26 juni Texel AFGELAST
F18 Worlds 2-9 juli Formia, Italië
*Bries Open 14, 15 augustus Noordwijk
*NAM-REM race 28-29 augustus Zandvoort
*DHPS Regatta 17-19 september Hellevoetsluis
Belgisch Open 2, 3 oktober Oostende
*Ronde Tiengemeten 9, 10 oktober Hellevoetsluis
Oktoberbokaal 3, 17, 24 oktober Hellevoetsluis
 
Evenementen met een * tellen mee voor de year-ranking.
Voor de yearranking gebruiken we de omgekeerde puntentelling.
Het aantal deelnemers heeft daarmee invloed op de te halen punten.
Word je eerste in een veld met 20 deelnemers, dan krijg je 20 punten, word je dat in een veld van 12, dan krijg je 12 punten. Na 5 geldige evenementen is er 1 aftrek. 
 
Beste F18 zeilers,
 
Na een rommelig 2020 met veel afgelaste wedstrijden, hopen we in 2021 weer een volledig programma te kunnen draaien. 
 
Bij het samenstellen van de wedstrijdkalender 2021 was opnieuw de gedachte een gepast aantal evenementen mooi te spreiden (om de 2-3 weken) om per evenement zoveel mogelijk deelnemers op het water te krijgen.
 
We beginnen in april zoals gebruikelijk in Muiderzand met twee opwarm-dagen, voordat op twee zondagen achter elkaar het eerste klasevenement wordt gevaren. 
Voor het Nacra kampioenschap, opnieuw open voor alle F18 merken, hebben we begin mei een mooie plek gevonden. In goed overleg nemen we afscheid van Catpoint in Ouddorp, waar we vele jaren in mei zo gastvrij zijn ontvangen. Dan volgt de North Sea Regatta en voor het eerst het open Nederlands kampioenschap in juni, in navolging van het besluit van het KNWV om dit evenement voor alle niet Olympische klassen naar dit weekeinde te verplaatsen. De ronde van Texel is op 26 juni, en dan begin juli het WK in Italië op dezelfde plek en data waar dat in 2020 was gepland. 
 
Na een korte break staan er in de tweede helft van augustus twee evenementen vanaf het Noordzeestrand op de agenda. We zijn blij dat we de klassieke NAM-REM race, na afwezigheid van een aantal jaren, weer kunnen toevoegen. In het derde weekeinde van september, waarin we altijd het ONK voeren, nemen we deel aan een nieuw evenement in Hellevoetsluis. In het format van de Dutch High Performance klassen varen we 5 of meer korte wedstrijden van ca. een half uur op een dag. Oktober ziet er dan weer traditioneel uit met het Belgisch Open en de Ronde Tiengemeten en de oktoberbokaal in Hellevoetsluis. We hopen dat jullie net zo enthousiast zijn als wij en dat we elkaar veel op en rond het water gaan zien.
Het bestuur. 
 

Reacties zijn gesloten.