• Sponsoren

    Sponsoren

    Sponsoren

KE 1 op Muiderzand – een veelbelovende start van het seizoen!

Het eerste Formula 18 klasse evenement van het jaar was een groot succes! Hoewel de eerste dag nogal tricky was met veel shifts en vlagen vanuit de kant, konden over beide dagen uiteindelijk alle 7 geplande races onder zomerse omstandigheden gezeild worden.

Het werd voor ons al snel duidelijk dat niet de boot maar juist de crew moest terugkomen van een lange winterstop want de boothandeling was nog erg stroef, maar gelukkig was de bootsnelheid de eerste dag juist erg goed. De condities gedurende de eerste dag, met vlak water en 10+ knopen, beviel onze Cirrus R zo goed dat we alle drie de races als 1e finishten.

De zondag was er iets minder wind, maar omdat deze meer uit het noorden kwam waren er wel meer golven. Van die combi (weinig wind, met golven) moeten wij het dus niet hebben en onze voorsprong verdween snel omdat Hans & Roel (2e), de Klaverboys (3e) en familie Den Houting (4e) wél sterk zeilden.

Uiteindelijk was er bij de eindstand een verschil van slechts vijf punten tussen de top vier, en hadden wij en Hans & Roel een gelijk aantal punten, maar met één meer overwinning voor ons waardoor wij uiteindelijk met de overwinning mochten strijken.

Wat vooral niet vergeten mag worden is dat, naast het weer, het succes van dit evenement vooral ook te danken is aan de geweldige organisatie en race officials op Muiderzand. Zij hadden vooral op de eerste dag op de baan erg veel werk te doen.

Hopelijk krijgen we dit jaar nog meer van deze mooie regatta’s!

Maarten Noordzij

Klik hier voor de volledige uitslagen

Reacties zijn gesloten.