• Sponsoren

    Sponsoren

    Sponsoren

Inschrijving Ronde om Texel 2022 geopend

Schrijf je hier nu in! (eerst account aanmaken of inloggen)

Persbericht Ronde om Texel:

Inschrijving 43e Ronde om Texel geopend

De inschrijving voor de 43e Ronde om Texel is dinsdagmiddag 15 maart om klokslag twaalf uur van start gegaan. Zowel de zeilers als windsurfers die deel willen nemen kunnen zich inschrijven via roundtexel.com . De 43e editie van de legendarische wedstrijd om Texel zal gevaren worden op zaterdag 18 juni aanstaande. Voor het eerst in de geschiedenis van het evenement is de inschrijving van start gegaan met een al deels gevulde inschrijflijst.

Voorzitter Jan Schouwstra legt uit waardoor de Ronde voor het eerst in haar bestaan start met een al deels gevulde inschrijflijst. Schouwstra: “Iedereen weet waardoor we twee jaar lang geen Ronde hebben kunnen varen (Corona pandemie red.). Na de eerste keer hoopten we dat we in 2021 alweer mochten, helaas pakte dat anders uit. Wel waren er al teams die vooruitbetaald hadden voor de editie van 2020. Daardoor beginnen we dit jaar de inschrijvingen met al 72 teams op de lijst. Dat die teams hun geld niet hebben teruggevraagd en rustig twee jaar hebben gewacht vind ik bijzonder mooi, daarmee hebben ze het ons wel makkelijker gemaakt.”

Nieuw: vakken op het strand

Sinds deze editie werkt de Ronde met vakken van 25 boten per stuk. Vak 1 geeft de beste positie t.o.v. het regatta centrum, Strandpaviljoen Paal17 en de start en finishlijn geeft voor de deelnemende boten. Op deze manier worden de deelnemers die tijdig inschrijven beloond met een goede positie op het strand. Opnieuw Schouwstra: “We hopen zo de deelnemers te motiveren om tijdig in te schrijven. Voor ons als vrijwillige organisatie is het belangrijk om tijdig te weten hoeveel deelnemers we kunnen verwachten. Tegelijkertijd zijn er natuurlijk ook geen slechte plekken op het strand. Uiteindelijk zorgen we ervoor dat alle deelnemers een mooi plekje krijgen.”

Focus op de Ronde

“We hebben ervoor gekozen om de focus op de Ronde zelf te zetten. De zaterdag is het hoogtepunt. Daardoor varen we bij de catamarans in de dagen voorafgaand aan de Ronde geen Texel Dutch Open meer zoals in het verleden vaak wel het geval was. Wel hebben we zoals altijd op zowel donderdag als vrijdag voor de zeilende deelnemers een mooie tocht op het programma staan. Voor de windsurfers is het iets anders, die kunnen op donderdag en vrijdag net als in 2019 wedstrijden varen voor de kant bij Paal17. Maar ook daar is de zaterdag het absolute hoogtepunt.” Aldus nieuwbakken bestuurslid Sport: Dorian van Rijsselberghe.

Wie volgen vader en zoon Van Dam, Postma en Goyard op?

In 2019 tijdens de laatste editie waren het vader en zoon Van Dam die de overall winst pakte bij de catamarans. Op basis van de Texel Rating waren zij het snelst in hun F18. De Franse windsurfer Thomas Goyard was als eerste rond het eiland op de windfoil en line honors, de boot die als eerste om het eiland gaat, was ervoor Pieter-Jan Postma met een M32. De grote vraag is nu: wie volgt de winnaars van de vorige editie op?

Reacties zijn gesloten.