Racereport: F18 in Bolster Teamrace Knockout tijdens de Rotterdam Wereldhavendagen

– een verslag van Ad Noordzij

Op de eerste zaterdag van september deden drie Nederlandse F18 teams mee om de 2016 titel van de Bolster Teamrace Knockout race.

bolster2016_01De organisatie had er dit jaar wel een heel bijzonder evenement van gemaakt. Zo voeren we onze race in de Rijnhaven in het hartje van Rotterdam (vlak bij de Erasmusbrug) en waren dit jaar de teams samengesteld uit een F16-F18 koppel.

De locatie was schitterend, en gelukkig stond er een mooi fris windje die recht over de ‘Hoerenloper’ (de door de Rotterdamse gegeven bijnaam voor de loopbrug naar de vroegere rosse buurt Katendrecht) de Rijnhaven in blies zodat we een paar spannende races konden varen.

Was de locatie al schitterend, de trip onder begeleiding van de waterpolitie van en naar de 2e Katendrechtse haven / recht tegenover de SS Rotterdam, waar wij de boten te water lieten, was ronduit spectaculair. Tussen en achter een groot P&O ferryschip, een midden op de Maas draaiende nog groter offshore schip en continue aanvliegende helikopters van de marine mochten wij tegen de stroom opboksen.

In totaal waren er 8 boten ingedeeld in 4 teams, waaronder de Nederlandse F18s Jolbert en Frank, Hans en Marius, en Ad en Maarten die elk met een Nederland F16 team de strijd mochten aanbinden met de andere teams. Babette deed als vervangster van de geblesseerde Sanne Wielenga mee als gast-stuurvrouw op de F16 met Brit Boonstra.

Vooral ook het samen varen in één team van F16s en F18s was erg mooie manier van samenwerken tussen zeilers in de twee klassen. Voor ons gaf het zeker een extra dimensie om samen met Robin en Sander de strategie te bedenken.

Bolster had een prachtige tribune direct aan de kant van de haven ingericht, compleet met podium waarop uiteindelijk de Belgische winnaars team “black” met champagne gehuldigd werden. Zij bleken een meer dan zeer geduchte tegenstander voor de Nederlandse teams.

Grote complimenten naar Bolster en Mischa de Munck voor het organiseren van een fantastisch evenement voor de vele toeschouwers en zeilers.

Hieronder nog even de samenstelling van de teams die meededen:

Team Black
Philipp Hendrickx – F18
Filip Olyslager – F18

Stef Haazen – F16
Klaas Victor – F16

Team Orange
Jolbert van Dijk – F18
Frank de Waard – F18

Babette den Houting – F16
Brit Boonstra – F16

Team Blue
Hans van Dam – F18
Marius van Dam – F18

Anna Kroon – F16
Doortje Horst – F16

Team Green
Ad Noordzij – F18
Maarten Noordzij – F18

Robin Mineur – F16
Sander Mineur – F16

Reacties zijn gesloten.