Van de voorzitter…

RvT 17-06-2010-0217Beste F18 zeiler,

Het is al weer maart, nog steeds wintersport seizoen, tot nu toe een prima seizoen, veel sneeuw en hopen poeder. Als dit een voorbode is voor een goede zomer dan wordt het een top jaar met veel zeilbare wind en zon. Maar helaas met de ‘global warming’ is daar waarschijnlijk geen peil op te trekken. We gaan er in ieder geval een mooi seizoen van proberen te maken. En omdat te doen gaan we ons focussen om die zaken die het F18 zeilen zo leuk maken. Grote velden, kwalitatieve wedstrijden en een hoop lol, want het blijft per slot van rekening onze hobby.

Er liggen naar schatting zo’n 200 boten in Nederland die in de F18 klasse tegen elkaar zouden kunnen strijden, op de laatste ronde van Texel deden er zo’n 107 F18 boten mee, waarvan er 44 als F18 waren ingeschreven. Deze cijfers kunnen  op veel manieren worden uitgelegd, maar wij als bestuur willen dit jaar ons best doen meer boten bij de F18 klasse te betrekken. Wij realiseren dat het papierwerk dat erbij hoort om te bewijzen dat boten klasse ‘legaal’ zijn een barrière kunnen vormen om je in te schrijven als F18. Wij willen met de F18 klasse Int. onderzoeken of dit niet te vereenvoudigen is.

Er veel F18’s competitief bij hun club, door deze zeilers actiever te naderen en over te halen meer F18 evenementen te varen hopen we een groot veld op elke F18 evenement. Door de F18 kalender terug te brengen naar minder wedstrijden, is er ook ruimte voor de clubzeilers om mee te doen aan de competitie op hun club. De sociale band tussen de zeilers, kennis overdracht en de competitie voor de Jaar-ranking zullen er hopelijk voor zorgen dat zeilers meerdere, zo niet alle wedstrijden mee willen varen. Ken jij F18 zeilers in je omgeving die niet actief meer in het F18 circuit mee varen, betrekt ze er weer bij. Maak ze lid van de Facebook pagina’s en stuur ze de F18 kalender door.

Naast bestaande catamaran zeilers trekken we ook graag zeilers uit andere klassen naar de F18 klasse. Ook hier zullen plannen voor worden uitgewerkt. Opstap mogelijkheden en de mogelijkheden om eens een boot te lenen voor een F18 wedstrijd of training.

Topzeilers hebben we nodig in de klasse zodat de strijd tot op de scherps van de snede wordt gestreden. De F18 is de leukste klasse voor alle topzeilers, iedereen die ik spreek die de laatste jaren aan de top in het internationale F18 veld gestreden heeft, mist het F18 spelletje. De aantrekkingskracht van de F18 klasse is ook zeer gebaat bij de aanwezigheid van deze top zeilers. Zeilen is een sport met maar 1 winnaar en vele verliezers, maar het gevoel van winst zit natuurlijk in die winst op jezelf, door je elke wedstrijd te kunnen verbeteren. En het is toch mooi dat in de Nederlandse F18 klasse je bijna elke wedstijd kunt met een wereldkampioen.

Met deze diverse grote velden blijft de F18, de grootste, de spectaculairste en gezelligste klasse van Nederland!

Tot slot wil ik heel graag Tony Mels verwelkomen in het bestuur. Tony zal ons meehelpen de communicatie met onze leden zo efficiënt mogelijk te laten verlopen en alles wat we digitaal kunnen ondersteunen om het leven van de zeiler makkelijker te maken ook snel in te voeren. Naast deze digitale focus zal Tony algemeen bestuurslid zijn en specifiek dossiers op zich nemen.

Bas Paumen

Reacties zijn gesloten.