Goodbye mister President and welcome mister President‏

Gelukkig Nieuwjaar allemaal!

Op jullie gezondheid en dat we maar veel mogen zeilen. 15 jaar zeil ik al in deze mooie Formule 18 klasse met veel plezier, twee jaar daarvan ben ik nu voorzitter.

Zoals alles in het leven zijn er vette en minder vette jaren en na vele jaren de meest populaire grootste klasse was er een periode waar er minder nieuwe boten verkocht werden en waar minder boten meededen aan de wedstrijden. Hierdoor ontstond er ‘paniek’ in de internationale organisatie die dachten dat met het veranderen en aanscherpen van de regels het probleem van terug vallende opkomst te kunnen oplossen. Zo kwamen er allerlei wilde klasse regel wijzigingsvoorstellen om dit op te lossen, wij hebben ze laten inzien dat het probleem niet daar vandaan kwam maar hoogst waarschijnlijk een direct gevolg was van de verminderde economische situatie in Europa. Het grootste punt dat we hebben geprobeerd over te brengen is dat er meer marketing gedaan kan worden voor de F18 op een breder publiek van zeilers. Als voorzitter heb ik het genoegen gehad om onze standpunten te verdedigen en rust te brengen over alle gekke regel voorstellen. En dat is een geduldige klus want de gemiddelde vergadering duurt 10 uur en is dan eigenlijk nog niet klaar.

Binnen Nederland hebben we vooral op het onderhouden van de klasse gestuurd, het verzorgen van evenementen met minimale overhead. We zien nu dat het tijd is voor een andere aanpak waar met veel energie getrokken wordt aan de klasse om deze weer naar glorie hoogte te brengen. Wij hebben als Nederland meerdere wereld- en vice-wereld kampioenen in deze klasse, zowel op het water als in de bar!

F18 Worlds Italy 2013 Wednesday 10-07-2013-5496

Het zijn nieuwe tijden met nieuwe mogelijkheden. Ik ben dan ook trots om mijn rol over te dragen aan Bas Paumen die met veel vreugde en natuurlijk jullie hulp ons voorgaat in jaren van Formule 18 plezier.

Mischa Heemskerk

Reacties zijn gesloten.