Archipelago Raid 2015 – Waar Formule 18 zeilen en natuur samenkomen

_MG_5073Van 27 t/m 30 augustus 2015 wordt in Zweden de jaarlijkse Archipelago Raid georganiseerd. Als een ware trektocht wordt er vier dagen achter elkaar doorgevaren langs een van de mooiste zeillocaties die Zweden te bieden heeft. Een ware mix van zeilen, natuur en avontuur in de perfecte Formule 18 speeltuin. De race gaat in de buurt van Stockholm van start, de finish is in de buurt van Saltsjöbaden. Met een deelnemersveld van maximaal 30 Formule 18 catamarans is tijdig inschrijven voor dit populaire zeilevent wel noodzakelijk.


De grootste archipel in Europa wordt door zeilers ,die er al eens hebben gevaren, omschreven als ‘een van de mooiste locaties om te varen’. De eilandengroep die door een cluster van 36.000 rotsen en eilanden met elkaar verbonden is is altijd een ware beproeving voor de navigator. Een GPS met plotter aan boord is een absolute must om goed door dit gebied te kunnen navigeren. Uniek is dat je iedere race de vrijheid hebt om je eigen route te bepalen tussen een tweetal checkpoints. Een leuke afwisseling op de normale up- en downwind course. De zeildagen bestaan uit maximaal twee races per dag over een lengte van 50NM. Tussen de races door is een rustmoment ingebouwd waar iedereen gezamenlijk (in het zonnetje) luncht en belevingen kan uitwisselen.

Naast het zeilen is ook het avondprogramma goed verzorgd. Iedere dag wordt afgesloten in één van de drie basiskampen. Je wordt dagelijks ontvangen met een biertje én is er gelegenheid om even te ontspannen in de sauna en uitgerust aan te schuiven aan het diner. Overnachten gebeurt in een eenvoudige standaard hut of jeugdherberg. De volgende ochtend staat er een ontbijt klaar om met een goede bodem weer aan de start te verschijnen. De route van de dag wordt dan ook bekend gemaakt, een mooi voorbeeld kun je hier terugvinden.

Alle informatie over de Archipelago Raid 2015, inschrijvingen en de accommodaties is terug te vinden op de website: http://www.stockholmarchipelagoraid.com/

Reacties zijn gesloten.